Ik was negen toen ik moest trouwen – Nojoud Ali & Delphine Minoui

Gepost op 24 mei 2012 – 00:44 in: Betaalde iPad boeken
iBookstore
Ik was negen toen ik moest trouwenkunstwerk

Ik was negen toen ik moest trouwen

Nojoud Ali & Delphine Minoui

Genre: Biografieën & memoires

Prijs: 9,99 €

Publicatiedatum: 07-10-2011

Uitgever: Samenw. uitgeverijen Meulenhoff Boekerij

Verkoper: De Boekerij bv


'Ik heet Nojoud en ik kom uit Jemen. Mijn ouders hebben me gedwongen te trouwen met een man die drie keer zo oud was als ik en die me s******l misbruikte en sloeg. Op een dag ging ik de deur uit om brood te kopen en besloot toen dat ik niet meer terug zou gaan. Ik ging naar de rechtbank en vroeg om bescherming. Ik bleef daar wachten, net zolang tot een rechter bereid was naar me te luisteren. Dankzij de hulp van een vrouwelijke advocaat, internationale hulporganisaties en de lokale media, lukte het Nojoud om haar scheiding erdoor te krijgen. Dit was een opmerkelijke gebeurtenis in Jemen, waar normaal gesproken iedereen zwijgt over het feit dat bijna de helft van alle meisjes wordt uitgehuwelijkt onder de wettelijke minimumleeftijd van vijftien jaar. Nojouds verhaal geeft andere meisjes de moed om zich te verzetten tegen de gebruiken van hun land. Ik was negen toen ik moest trouwen is het waargebeurde verhaal van een dapper meisje, dat wist te ontsnappen uit een gedwongen huwelijk.

  Tags:

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*